Ένα πεντανόστιμο πέστο που θα νοστιμίσει τις καλοκαιρινές σου μακαρονάδες! Καλοκαιρινό και δροσερό με φρέσκα ντοματίνια, αμύγδαλα, κεφαλοτύρι και γραβιέρα και φυσικά φρέσκο βασιλικό! Θα βάλεις ότι ζυμαρικά αγαπάς, αλλά θα νοστιμίσει και αλλά πιάτα όπως κοτόπουλο! Σίγουρα θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι!
Υ Λ Ι Κ Α
Για το πέστο:
•1 κούπα ντοματίνια πλυμμένα
•1/3 κούπας αμύγδαλα με τη φλούδα
•80γρ. γραβιέρα
•80γρ. κεφαλοτύρι
•1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό
•1κ.σ. ξύδι
•2 σκελίδες σκόρδο
•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)
•ζυμαρικά της αρεσκείας σας , μαφαλντίνες, βίδες, ριγκατόνι ή άλλα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 για το πέστο χτυπάμε πρώτα τα αμύγδαλα με τα τυριά και προσθέτουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε πολυκόφτη να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.
*βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
*διατηρείται μια 5-6 ημέρες στο ψυγείο, αφού κάθε φορά που ανοίγουμε το βάζο και αφαιρούμε πέστο προσθέτουμε πάντα στην επιφάνεια ελαιόλαδο για να διατηρείται.
2 σε ένα τηγάνι βάζουμε πέστο να ζεσταθεί 2-3' και ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια, που βράσαμε σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους, κατευθείαν από την κατσαρόλα μαζί με λίγο από το νερό που βράσαμε. Τα αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει το πέστο με τα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως ζεστά!
*εναλλακτικά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά από φο νερό τους και καυτά τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το πέστο για πιο δροσερή γεύση καλοκαιρινή!
3 από πάνω στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγη τριμμένη φέτα, λίγο ελαιόλαδο και λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό και απολαμβάνουμε!
Comments