Η μαγεία σε μια μακαρονάδα βρίσκεται στην απλότητα. Χοντρό μακαρόνι, ψημένα ντοματίνια, φρέσκια ξινομυζήθρα, ένα καλό ελαιόλαδο και λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού. Πότε θα την απολαύσεις?!
ΥΛΙΚΑ
300γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
300γρ. φρέσκια ξινομυζήθρα
80ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
2κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
αλάτι, πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τα ντοματίνια πλυμένα, ολόκληρα σε ένα ταψάκι με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και 3-4 φύλλα βασιλικού να ψηθούν στον αέρα στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν.
_Βράζουμε τα μακαρόνια σ'υμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
_Όταν είναι έτοιμα βάζουμε σε βαθύ μπολ τα μακαρόνια, τα ντοματίνια ζεστά και τα πατάμε με ένα πιρούνι να βγάλουν πάνω στα μακαρόνια τα ζουμιά τους, σπάμε και σε μεγάλα κομμάτια και τη ξινομυζήθρα, περιχύνουμε και με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστά με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Καλά Μαγειρέματα!
BUCATINI PASTA DISH WITH ROASTED CHERRY TOMATOES AND XINOMIZITHRA CHEESE
In love with this super easy and delicious summer pasta! Greek ingredients, simplicity and taste! all you need for summer!
INGREDIENTS
300gr. colorful cherry tomatoes
300gr fresh xinomizithra cheese
80ml extra virgin olive oil and some more for serving
2 tablespoons balsamic vinegar
1 tablespoon lemon/orange balsamic cream
salt, pepper
some basil leaves
1 pack of bucatini
_You bake the cherry tomatoes whole not cut in a baking pan with the olive oil, balsamic vinegar, balsamic cream, salt, pepper and some basil leaves in 180οC until they're softened.
_You boil the pasta according their instructions.
_When they are ready in a big bowl you mix the bucatini, the cherry tomatoes hot and squeeze them with a fork to get out all their juice on the pasta, the xinomizithra cheese in big pieces, 2-3 tablespoons of extra virgin olive oil.
_Serve them hot with some basil leaves on top.
Comments