Γλυκά πρωινά με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο❗️Η συνταγή δοκιμασμένη χρόνια τώρα, της γιαγιάς Καλλιρόης, δίνει μια μαρμελάδα με φανταστικό χρώμα, με ολόκληρα κομμάτια φρούτου, εύκολη και πεντανόστιμη!
**Υπέροχη για το πρωινό σου πάνω σε ψωμί με βούτυρο ή σε γιαούρτι, σε τσιζκέικ, σε μπισκότα γεμιστά ή σε μια βουτυράτη πάστα φλώρα!
Υ Λ Ι Κ Α
•2 1/2 κιλά ώριμα βερύκοκα χωρισμένα στη μέση
•4 κουτ.της σούπας χυμό λεμονιού
•1 1/2 κιλό ζάχαρη
•250γρ. γλυκόζη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
• Πλένουμε τα βερύκοκα και τα στρώνουμε στη κατσαρόλα, αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι και τα έχουμε χωρίσει στη μέση.
• Βάζουμε τη πρώτη στρώση με τη φλούδα προς τα κάτω, λίγο λεμόνι-ζάχαρη, μετά πάλι βερύκοκα, πάλι στρώση λεμόνι-ζάχαρη κλπ.
• Δένουμε τη μαρμελάδα βράζοντας στην αρχή σε χαμηλή φωτιά κ μετά δυναμώνουμε.
• Προς το τέλος και τη γλυκόζη.
Comments