Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια! Μελιτζάνα γεμιστή με χαλούμι, φρέσκες ντομάτες και πεντανόστιμο πέστο από φρέσκα ντοματίνια, αμύγδαλα, γραβιέρα και βασιλικό! Πολύ εύκολο, αλλά τόσο νόστιμο που θα ξετρελαθούν όλοι με τις τόσο πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις!
Υ Λ Ι Κ Α
1 μελιτζάνα φλάσκες
180γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε φέτες χοντρές
3-4κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για το πέστο:
•1 κούπα ντοματίνια πλυμμένα
•1/3 κούπας αμύγδαλα με τη φλούδα
•80γρ. γραβιέρα
•80γρ. κεφαλοτύρι
•1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό
•1κ.σ. ξύδι
•2 σκελίδες σκόρδο
•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 πλένουμε και σκουπίζουμε την μελιτζάνα, κόβουμε κάθετα 6-7 φέτες σα βεντάλια την μελιτζάνα, χωρίς να κόβουμε μέχρι τέλος την άκρη της, την αλατίζουμε καλά.
2 για το πέστο χτυπάμε πρώτα τα αμύγδαλα με τα τυριά και προσθέτουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε πολυκόφτη να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.
3 βάζουμε πέστο με ένα κουταλάκι σε κάθε φέτα της μελιτζάνας, από κάθε πλευρά.
4 ανάμεσα σε κάθε φέτα μελιτζάνες βάζουμε από 2 φέτες ντομάτας και 2 κομμάτια χαλούμι.
5 περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190C μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα και να μελώσει.
6 σερβίρουμε ζέστη στο κέντρο του τραπεζιού να σερβίρει ο καθένας στο πιάτο του!
Comments