top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Ένα πεντανόστιμο φαγάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Λευκές μελιτζάνες που στο ψήσιμο γίνονται σκέτη γλύκα, τα κεφτεδάκια ζουμερά και πεντανόστιμα! Μπορείς να το κάνεις και με κεφτεδάκια που περίσσεψαν!


ΥΛΙΚΑ

(4-6 μερίδες)


6 μελιτζάνες λευκές Σαντορινιές

400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα κονκασέ

1 χούφτα μαιντανός ψιλοκομμένος

1 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

60ml ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια:

500γρ.κιμά μοσχαρίσιο, ελιά ή σπάλα

10κουτ.της σούπας βρώμη

1αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι και σωταρισμένο με λίγο λάδι και αλάτι να μαλακώσει

1 πιπεριά και 1 κουτ.της σούπας πελτέ αλεσμένα στο μούλτι

4 κουτ.της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_ζυμώνουμε πολύ καλά το κιμά με τη βρώμη, τη πολτοποιημένη πιπεριά με το πελτέ, το κρεμμύδι, το αυγό, τον βασιλικό κ τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι κ πιπέρι και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί.

•έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια

_Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε κάθετα στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Τις αλείφουμε με το ξύδι και το λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

_Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 190οC στον αέρα για περίπου 25' έως ότου μαλακώσουν.

_Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις πατάμε στο κέντρο με ένα πηρούνι για να δημιουργήσουμε ένα σκαφάκι και γεμίζουμε με τα ντοματάκια ψιλοκομμένα που ανακατέψαμε με λίγο ελαιόλαδο και μαιντανό, από πάνω βάζουμε 2-3 κεφτεδάκια που πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια μέσα σε κάθε μελιτζάνα, βάζουμε και λίγη ντομάτα από πάνω από κάθε κεφτεδάκι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο όλο το ταψί και ξανά βάζουμε στον φούρνο για άλλα 35-40' χαμηλώνοντας τον φούρνο στους 170οC.

_Σερβίρουμε ζεστές με λίγη τριμμένη φέτα από πάνω!

Καλά Μαγειρέματα!




341 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page