Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχάρι και με αγριογούρουνο, μελώνει και ψήνεται σιγά σιγά στη μαύρη μπύρα, τα κάστανα δίνουν βάθος στη γεύση και τα κρεμμύδια με τη γλύκα τους καραμελώνουν στο ψήσιμο. Θα εντυπωσιάσει όλους!
ΥΛΙΚΑ
•1,5 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες λεπτές κομμένο από τον χασάπη
•2 κουτάκια μαύρη μπύρα (330ml η κάθε μία )
•40 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ολόκληρα
•10 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές
•μισή κούπα κρέμα βαλσαμικού ρόδι
•100ml ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι
•80γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•αλευρώνουμε ελαφρά κάθε φέτα κρέατος.
•σε τηγάνι με υψηλή θερμοκρασία που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι και λίγο λίγο το κρέας να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί. ( 2-3 φέτες τη φορά για να μη αρχίσει να βράσει το κρέας και βγάλει υγρά)
•μόλις ολοκληρώσουμε με το κρέας ρίχνουμε και τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη.
•αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια και σβήνουμε με τη μισή κρέμα βαλσαμικού.
•βάζουμε στη γάστρα μία στρώση τα κρεμμύδια και από πάνω τους τις φέτες μοσχάρι.
•αλατίζουμε καλά το φαγητό, ρίχνουμε και τις μπύρες, σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC αέρα για 30'.
•έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα και ρίχνουμε και κάστανα μέσα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσαμικού ρόδι το κρέας.
•σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε άλλα 40'-60΄ περίπου ή μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Comentarios