Την ψευτοπιτούλα αυτή με κολοκύθια και τυρί στη Θεσσαλία την λέμε μπατζίνα. Πανεύκολη και πεντανόστιμη την φτιάχνουμε από την άνοιξη και μετά όλο το καλοκαίρι. Ιδανική για σνακ στο γραφείο, τις παραλίες, για πρωινό αλλά και μεσημεριανό με μια χωριάτικη σαλάτα στο πλάι. Εμείς στο σπίτι μου στη Λάρισα τη συνοδεύουμε πάντα και με λίγο πρόβειο γιαούρτι στο πλάι!
ΥΛΙΚΑ
( για ταψάκι 36εκ. )
600γρ. κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη με το χέρι και στραγγισμένα πολύ καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους ( τα στίβουμε με το χέρι πολύ δυνατά σε μια σίτα πάνω από ένα μπολ τουλάχιστον 2 φορές να βγάλουν τα υγρά τους )
5 αυγά
400γρ. φέτα τριμμένη ή ξινομυζήθρα
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
120γρ. καλαμποκάλευρο
1 μπέικιν
150ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
_Στρώνουμε το μίγμα σε πολύ καλά λαδωμένο ταψάκι, κάνοντας το σχετικά λεπτό 2εκ. περίπου εάν θέλουμε τη μπατζίνα τραγανή, διαφορετικά τη κάνουμε πιο χοντρή.
_Ψήνουμε στον αέρα στους 180οC για 30' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
Καλά Μαγειρέματα!
ZUCCHINI PIE
It's an easy summer recipe with no phyllo dough making, with zucchini and feta and we call it 'bagina' here in Thessaly! it's perfect for snacking at work, at the beach, even for lunch with a greek salad on the side!
INGREDIENTS
600gr. zucchini grated by hand in the cheese grater and then really really well squished by hand inside a towel to pour out all of their water ( repeat the squishing part at least two times! )
5 eggs
400gr. feta cheese or xinomizithra
250gr. yoghurt
2 fresh green onions chopped
120gr. corn flour 🌽
1 baking powder
150ml extra virgin olive oil
_you mix all ingredients in a bowl.
_you add lots of olive oil in a baking tray and then pour the mixture of zucchinis making it thin about 2cm. if you want it crunchy!
_bake it in the oven air in 180οC for about 30' until it's baked and crunchy!
tip: we usually eat this zucchini pie with sheep yoghurt on the side!
Comments