Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια με κιμά?! Τη μπολονέζ όμως?! Λοιπόν όταν τη κάνουμε με μοσχαράκι σε μελωμένη κόκκινη σάλτσα, που πέφτει πάνω σε ριγκατόνι βουτηγμένα στη σάλτσα και σε μπόλικο νιβατό όλοι θα θέλουν να φάνε ολόκληρη τη κατσαρόλα!
ΥΛΙΚΑ
(4-6 μερίδες)
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή κιλότο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
400γρ. φρέσκια ντομάτα χυμό
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
1κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι ή άλλα της αρεσκείας σας
150γρ. νιβατό ή κατίκι
λίγη γραβιέρα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε πολύ καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
•Εκεί στο λάδι που έχει βάζουμε και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, το καρότο, μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Βάζουμε και το κρέας μέσα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
•Αφού εξατμιστεί βάζουμε τον πελτέ να ψηθεί για 2’ και να πάρει γεύση, μετά την ντομάτα, τα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.
•Μετά βάζουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζεται το κρέας και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο ξεψαχνίζουμε με το χέρι το κρέας για να κάνουμε τον "κιμά".
•Βράζουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και όταν είναι ζεστά τα ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα για γεύση και με το νιβατό ή το κατίκι.
•Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας από πάνω και αν θέλουμε και λίγη τριμμένη γραβιέρα!
Comments