Για όσους δεν είναι και πολύ φίλοι του κουνουπιδιού αλλά και για αυτούς που ψάχνουν διαφορετικούς τρόπους να το τρώνε, αυτή η συνταγή είναι τέλεια! Ελαφρύ βραδινό, για σαλάτα, ακόμη και τέλειος μπυρομεζές!
ΥΛΙΚΑ
•1 κουνουπίδι, καλά πλυμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
•2κουτ.της σούπας καπνιστή πάπρικα
•1κουτ.της σούπας ροζ πιπέρι χοντροσπασμένο
•θαλασσινό αλάτι χοντρό(κατά βούληση, ανάλογα πόσο αλμυρά τα τρώτε)
•1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
•200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•1 κουτ.της σούπας ταχίνι
•χυμό κ ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπίδι και το ροζ πιπέρι, τη πάπρικα, το αλάτι κ το ελαιόλαδο κάνοντας τους καλό μασάζ να πάνε τα υλικά παντού.
•τα τοποθετούμε έτσι ώστε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο.
•ψήνουμε στους 200οC για 10-15' περίπου στον αέρα.
•για της σος ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού κ το ξύσμα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
•σερβίρουμε ζεστά τις μπουκίτσες κουνουπιδιού με τη σος σε ένα μπολάκι στο πλάι για να βουτάμε.
Καλά Μαγειρέματα!
CAULIFLOWER BITES BAKED WITH PINK PEPPER, SMOKED PAPRIKA, SEA SALT AND A YOGURT SAUCE WITH TAHINI
Perfect side dish or light dinner! Cauliflower is sooo good when it roast!
INGREDIENTS
1 cauliflower, washed well and cut into bouquets
2 tablespoons smoked paprika
1 tablespoon pink pepper smashed in big pieces
sea salt, as much as you like it to taste salty
1 tea cup extra virgin olive oil
200gr. strain yogurt
1 tablespoon tahini
juice and zest from 1 lemon
DIRECTIONS
_Place the cauliflower bites on a baking ray with baking paper, add salt, paprika, pink pepper and olive oil and massage them well.
_Leave some distance between them.
_Bake on well pre-heated oven at 200C for about 10-15'.
_For the yogurt sauce mix with an egg beater the yogurt, tahini, lemon juice and zest until combine.
_Serve the roast cauliflower hot with the sauce on the side to dive in!
Comments