Τα αλμυρόγλυκα πρωινά είναι τα πιο νόστιμα! Νιβατό, τυράκι σαν άλλειμα από πρόβειο γάλα από την περιοχή της Λάρισας, θυμαρίσιο μέλι από την Αγιά, καρύδια χοντροσπασμένα, πρώιμα ροδάκινα και πετροκέρασα. Ελληνικό πρωινό. Μαγεία.
Θα χρειαστείς για 4 άτομα :
8 φέτες προζυμένιο ψωμί
θυμαρίσιο μέλι
300γρ. νιβατό ή κατίκι
1/2 κούπα χοντροσπασμένα με το χέρι καρύδια
4 ροδάκινα σε λεπτές φέτες
1 κούπα κεράσια
_Βάζεις τις φέτες ψωμιού πάνω σε λαδόκολλα και ψήνεις στον φούρνο στους 200οC για 5-6' να φρυγανίσουν λιγάκι.
_Αλείφεις πάνω μετά το νιβατό σε παχειά στρώση, περιχύνεις μπόλικο μέλι σε κάθε φέτα, από πάνω και τα καρύδια, τις φέτες ροδάκινα και τα κεράσια κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια.
Tip: εάν σου αρέσει μπορείς να βάλεις και λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου που ταιριάζουν τέλεια!
Καλά Μαγειρέματα!
SOURDOUGH BREAD WITH NIVATO CHEESE FROM THESSALY, MADE WITH SHEEP'S MILK, THYME HONEY, CRUNCHY WALNUTS, PEACHES AND CHERRIES. SWEET AND SALTY BREAKFAST IS SO DELICIOUS!
YOU'LL NEED FOR 4 PEOPLE:
8 THICK SLICES SOURDOUGH BREAD
300GR NIVATO CHEESE OR KATIKI
THYME HONEY
1/2 A CUP WALNUTS
1 CUP OF CHERRIES WITHOUT THE PIP
4 peaches cut in slices
_Place the bread slices on a baking paper and bake for 5-6' on 200οC to get crunchy.
_On top of each bread slice spread the nivato cheese, lots of honey on top, the walnuts broken in big pieces by hand, the peaches in slices and the cherries!
Tip: if you like mint add on top some fresh leaves!
Σχόλια