Απλά και νόστιμα! Μπριζόλες χοιρινές λαιμού σιγοψημένες και μελωμένες σε μπύρα με μουστάρδα και μέλι και baby πατατούλες που γίνονται λουκούμι!
ΥΛΙΚΑ
για 8-10 μερίδες
12 μπριζόλες χοιρινές λαιμού μικρές
1 κιλό baby πατάτες πλυμένες με τη φλούδα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο
330ml μπύρα ξανθιά
3κ.σ. μουστάρδα
1κ.γ. μέλι
1/3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες από κάθε πλευρά και τις βάζουμε σε ένα ταψί, μαζί και τις πατάτες κομμένες κάθετα στη μέση και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μπολάκι ή βαζάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες. Βάζουμε μέσα στο ταψί και το κρεμμύδι ολόκληρο, περιχύνουμε με την μπύρα και βάζουμε στον φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα οι μπριζόλες και οι πατάτες να ψηθούν.
_Εάν χρειάζεται ρίχνουμε στο ταψί και λίγο ακόμη λάδι.
_Σερβίρουμε με ψωμί ζυμωτό για βούτες, έξτρα μουστάρδα και μπόλικη φέτα ή κάποια αλοιφή όπως τυροκαυτερή, νιβατό ή τζατζίκι!
Comments