Για τα βράδια με κρασάκι τις γιορτές ψάχνουμε νόστιμα μεζεδάκια όπως αυτές οι "μπρουσκέτες" κοτόπουλο με λουκάνικο και λιωμένο μετσοβόνε! Πεντανόστιμες μπουκίτσες!
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλο
400γρ. λουκάνικο χωριάτικο
150γρ. μετσοβόνε τριμμένο
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες πάχους 3εκ.
_Βγάζουμε την μεμβράνη από το λουκάνικο και το περνάμε από το μούλτι να γίνει κιμάς.
_Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις φέτες κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, από πάνω το κιμά από το λουκάνικο, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι, το βαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180C για περίπου 20'να πάρουν χρώμα.
_Μετά ανοίγουμε τον φούρνο και βάζουμε πάνω από κάθε μπουκιά κοτόπουλο το μετσοβόνε και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.
_Σερβίρουμε ζεστές!
Καλά Μαγειρέματα!
CHICKEN "BRUSCHETTAS" WITH SAUSSAGE AND SMOKED CHEESE
Delicious bites for a festive night with wine!
INGREDIENTS
For 4-6 persons
2 fillets chicken
400gr. saussage
150gr. smoked cheese grated
juice from 1 orange
1 tablespoon balsamic vinegar
salt, pepper
olive oil
DIRECTIONS
_Cut the chicken in slices 3cm. thick.
_Peel the saussage and grate in a food processor the meat from inside.
_Place the chicken slices in a baking tray, salt and pepper, on top of each some of the mince saussage, pour over them the orange juice, the balsamic vinegar and some olive oil adn bake at 180C for about 20'.
_Then open the oven and add the smoked cheese and bake for some more minutes to melt the cheese.
_Serve hot!
Comments