top of page
  • Writer's pictureeatme

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΦΙΝΟΚΙΟ,ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ BLUE CHEESE

Για τα μεσημέρια, αλλά και τα βράδια, που θέλεις κάτι γρήγορο αλλά και νόστιμο αυτά τα νιόκι που βουτάνε στη μελωμένη κόκκινη σάλτσα, κρεμώδης από το blue cheese, με τη τραγανή υφή και τη πιπεράτη γεύση από τα ραπανάκια, το φινόκιο, αλλά και μανιτάρια, θα τα λατρέψεις!


ΥΛΙΚΑ

( 4 μερίδες )

•800γρ. νιόκι

•1 μεγάλο φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

•300γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες 2εκ.

•150γρ. blue cheese

•1 κουτ.της σούπας πελτές ντομάτας

•300γρ. ντοματοχυμός

•15 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

•2 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

αλάτι,πιπέρι

•50ml ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι και τα μανιτάρια να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά για 5-6’ και ρίχνουμε και το φινόκιο μαζί.

•τα σβήνουμε μετά από 2-3’ με το βαλσάμικο, ρίχνουμε και τον πελτέ και τον τοματοχυμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.

•παράλληλα έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα να βράσουν τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με 2 κουταλιές με τη κουτάλα από το νερό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

•κατεβάζουμε αμέσως μετά από τη φωτιά και ρίχνουμε και το τριμμένο blue cheese που θα λιώσει και θα δέσει τη σάλτσα.

•σερβίρουμε με τα ραπανάκια ωμά και λίγο τριμμένο blue cheese.


Καλά Μαγειρέματα!


 

GNOCCHI IN A TOMATO BLUE CHEESE SAUCE

You'll love this gnocchi recipe super delicious and super easy for lunch or a quick dinner! With radishes, fennel, saute mushrooms and a creamy tomato sauce with blue cheese!


ingredients

800gr. gnocchi

1 big fennel cut into thin slices

300gr. portobello mushrooms cut into thick slices 2cm.

150gr. blue cheese

1 tablespoon tomato paste

300gr. tomato juice

15 radishes sliced into really thin slices

2 tablespoons balsamic vinegar

50ml extra virgin olive oil


-In a frying pan that has been really heated you pour the olive oil and the mushrooms to get sauteed in high temperature for 6' and then add the fennel.

_after 2-3' you add the balsamic, then after a 1' the tomato paste and let it saute for another minute, then the tomato juice and let it boil in a lower heat.

_in parallel you have the gnocchi boiling in a deep pot according their boil instructions and when they are ready you add them in the pan with the sauce with two spoons of the boiled water from the gnocchi and stir until it's reduce.

_after it's ready you take it of the fire and add the blue cheese and stir to melt it inside the sauce.

_you serve them with the radishes in slices and some grated blue cheese.


enjoy!





143 views0 comments

Comments


bottom of page