top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ BLUE CHEESE ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Έγινε ενημέρωση: 31 Οκτ

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο φαγάκι για τις μέρες που βιάζεσαι να φτιάξεις κάτι να φας, αλλά δε θέλεις να στερηθείς και την γεύση! Νιόκι στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας, φινόκιο και ψητή πιπεριά Φλωρίνης, κομμάτια blue cheese λιωμένα ανάμεσα και λίγο λιωμένο κεφαλοτύρι από πάνω! Απόλαυση!

 

Υ Λ Ι Κ Α


(για 4 άτομα)

500γρ. νιόκι

400γρ. ντοματάκια κονκασέ

1/2 φινόκιο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο κομμένες σε μέτρια κομμάτια

100γρ. μπλε τυρί

50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

3κ.σ. εκαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο φινόκιο να σωταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν λιγάκι.


2 ρίχνουμε και τις ντομάτες μέσα στο τηγάνι, ένα φλυτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά να πάρει μια βράση η σάλτσα, όχι να στεγώσει τη θέλουμε με υγρά για να ψήσουμε σε αυτή τα νιόκι μετά.


3 προς το τέλος προσθέτουμε και τις ψητές πιπεριές ίσα ίσα να πάρουν μια βράση 2’.


4 βράζουμε για 1’ τα νιόκι σε αλατισμένο νερό, μόλις σηκωθούν στην επιφάνεια τα αφαιρούμε από το νερό που βράζει και τα ρίχνουμε καυτά μέσα στην σάλτσα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.


5 σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε τα νιόκι με την σάλτσα που ετοιμάσαμε όπως είναι ζεστά και ανάμεσα βάζουμε το μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια διάσπαρτα.


6 βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 20' στους 180C-αέρα και βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, βάζουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε άλλα 3' ίσα να λιώσει το τυρί.


7 σερβίρουμε αμέσως ζεστά και εάν θέλουμε και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι!


 

Καλά Μαγειρέματα!




494 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page