top of page

Ντιπ με γαλοτύρι, σπανάκι, λιαστές ντομάτες και σφολιατίνια

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Πεντανόστιμο ντιπ με γαλοτύρι, σπανάκι, κεφαλοτύρι, λιαστές ντομάτες και σφολιατίνια γεμιστά με κασέρι! Λαχταριστό και πολύ γευστικό, ιδανικό για βραδιές με φίλους, τραπέζια Κυριακάτικα, τέλειο για την Τσικνοπέμπτη!


 

Υ Λ Ι Κ Α


Για το ντιπ:

250γρ. γαλοτύρι

80γρ. σπανάκι μόνο τα φύλλα

1κ.σ. ελαιόλαδο

120γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από βάζο

30γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή γκούντα

2 φέτες κασέρι (φέτες για τοστ) ή γκούντα


Για τα σφολιατίνια:

1/2 φύλλο σφολιάτας

2-3κ.γ. λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες

4 φέτες κασέρι ( φέτες για τοστ) ή γκούντα

1 κρόκο αυγού

1κ.γ. γάλα

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 2-3’ σε δυνατή φωτιά το σπανάκι να μαραθεί αλλά να μην μαυρίσει, με μια πρέζα αλάτι, μετά το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι χωρίς το λάδι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.


2 σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά το γαλοτύρι, το σοταρισμένο σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και το κεφαλοτύρι να αναμειχθούν.


3 στρώνουμε το μίγμα με το γαλοτύρι σε πυρίμαχο σκεύος 20x15 βαθύ, από πάνω βάζουμε τις 2 φέτες κασέρι.


4 παίρνουμε το μισό φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και στην μισή επιφάνεια αλείφουμε λίγο από το λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες και με το κασέρι που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια καλύπτουμε την μισή επιφάνεια. Σκεπάζουμε την σφολιάτα και πατάμε ελαφρώς με το χέρι να κολλήσουν μεταξύ τους.


5 κόβουμε 6 λωρίδες 2 δάχτυλα πάχους και κάθε μια την στριφογυρνάμε να κάνουμε τα σφολιατίνια. Τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του πυρίμαχου σκεύους το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος.


6 χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα με ένα πηρούνι να ομογενοποιηθούν και αλείφουμε πολύ καλά τα σφολιατίνια.


7 βάζουμε το πυρίμαχο σκεύος πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για να μη στάζει μέσα στον φούρνο μας και ψήνουμε στους 190C μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.


8 μόλις το βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε 5’ να σταθεί και σερβίρουμε αμέσως καυτό στο κέντρο του τραπεζιού, όσο είναι λιωμένα τα τυριά. Κόβουμε από την σφολιάτα και βουτάμε στο ντιπ ή και σερβίρουμε σε πιάτα!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!





3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page