Ένα ντιπ πεντανόστιμο για βραδιές που ψήνουμε στο μπαλκόνι! Καλαμπόκι, αγγουράκι, κόκκινο κρεμμύδι, σος με κρέμα τυρί και τραγανά νάτσος σπασμένα από πάνω! Ταιριάζει με κοτόπουλο ψητό, σουβλάκια χοιρινά, ψητά μανιτάρια και ό,τι φανταστείς! Τραγανό ντιπ και τόσο νόστιμο που θα το απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι!
Υ Λ Ι Κ Α
( για 4-6 άτομα )
Για το ντιπ:
340γρ. γλυκό καλαμπόκι ( κονσέρβα )
1 μίνι αγγουράκι
1/4 κόκκινο κρεμμύδι μικρό
1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Για την σος:
200γρ.τυρί κρέμα
2κ.σ. ξύδι
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γ. αλάτι
3κ.σ. νερό
*40γρ. νάτσος με αλάτι ή εάν θέλουμε και με τυρί ή τσίλι και επιπλέον για το σερβίρισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 ξεπλένουμε με νερό το καλαμπόκι και το στραγγίζουμε.
*πλένουμε το αγγουράκι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να μην έχει υγρά και το κόβουμε σε πολύ πολύ μικρά κυβάκια, στην αρχή κάθετα στην μέση και μετά κάθετα σε 6-8 φέτες και έπειτα μικρά κυβάκια.
*κόβουμε και το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο με μαχαίρι.
*τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και βάζουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο.
2 ετοιμάζουμε την σος αναμιγνύοντας όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολάκι.
3 περιχύνουμε το μπολ με το καλαμπόκι και τα υπόλοιπα υλικά με την σος και αναμιγνύουμε όλα μαζί καλά τα υλικά.
*σερβίρουμε σε ένα μπολ το ντιπ και από πάνω βάζουμε τα νάτσος αφού τα έχουμε σπάσει με το χέρι πολύ!
**δίπλα σερβίρουμε ολόκληρα νάτσος για να βουτάμε στο ντιπ!
Comentários