Πεντανόστιμο ντιπ με καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί κρέμα να συνοδεύσεις τις μπριζόλες, να νοστιμίσεις ένα φιλέτο κοτόπουλο, να βουτήξεις ψητές τορτίγιες και γλυκοπατάτες! Τέλειο σε ένα γιορτινό πλατό με αλλαντικά και τυριά!
Υ Λ Ι Κ Α
5 κρεμμύδια μέτρια σε μέγεθος
2κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ή ροζέ κρασί
λίγο φρέσκο θυμάρι
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες σε λιπαρά
100ml κεφίρ
αλάτι, πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κόβουμε σε φέτες κάθετες πάχους 2εκ.
2 βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το βούτυρο και το λάδι να λιώσουν, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και λίγο φρέσκο θυμάρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συχνά και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν. Αν δούμε να αρπάζουν οι άκρες των κρεμμυδιών χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.
3 σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 10' περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν και να καραμελώσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
4 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το κεφίρ με σύρμα, προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο και μετά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
5 σερβίρουμε σε μπολ ως συνοδευτικό με λίγο έξτρα θυμάρι αν θέλουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
CARAMELIZED ONIONS DIP WITH CREAM CHEESE
Delicious dip to enjoy with your steaks, to add taste to a chicken fillet, to dig in sweet potato fries or toasted bread!
INGREDIENTS
5 onions
2 tablespoons butter
2 tablespoons extra virgin olive oil
1/2 a glass of wine white wine
some fresh thyme
250gr. cream cheese
150gr. strained yogurt full fat
100ml kefir
salt, pepper
DIRECTIONS
_Peel the onions, cut them in half and then in slices lenghtwise in 2cm. thick.
_Add the butter and olive oil in a skillet in medium heat to melt and then add the onon slices and thyme and cook for about 20' in medium to low heat. Stir them with a wooden spoon often.
_Then add the wine and let it reduce and cook for another 10' and stir until you have a golden colour. If you feel like onions are getting too brown around the edges reduce the heat a bit more. When ready place them in bowl and leave them to cool a bit.
_In a bowl mix with a egg beater the cream cheese, yogurt, kefir and some salt and pepper. Then add the caramelized onions inside the mitxure and mix well.
_Serve in a bowl with some extra fresh thyme if you like!
Comentarios