Πεντανόστιμο ορεκτικό που ταιριάζει σαν συνοδευτικό με όλα τα κρέατα αλλά και σαν βραδινό πιάτο ή σε κάθε τραπέζι! Ντιπ φέτας πεντανόστιμο, τραγανές σπαστές πατάτες και από πάνω απολαυστικό πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με αμύγδαλα και γραβιέρα! Βουτάς ξανά και ξανά στην απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
400γρ. φέτα
3/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. μέλι
Λιόγας σταγόνες λεμονιού
Για τις πατάτες:
1 κιλό baby πατάτες με την φλούδα, καθαρισμένες και πλυμμένες
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο:
•4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο με ξύδι
•μια χούφτα αμύγδαλα με τη φλούδα
•150γρ. γραβιέρα
•1 μικρή σκελίδα σκόρδο
•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουν για 20'.
_Μετά τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε στο κέντρο να σπάσουν με ένα ποτήρι, τις αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε και λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 220C-αέρα για περίπου 30' να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν.
_Στο μεταξύ σε ένα μπλέντερ ψιλοτρίβουμε με το χέρι τη φέτα, βάζουμε και το γιαούρτι, το μέλι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ντιπ.
_Ετοιμάζουμε και το πέστο, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, τις πιπεριές χωρίς το ξύδι από το βάζο, προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές. Αν σας αρέσει αφήστε λίγο πιο χοντρόσπασμένο το αμύγδαλο.
_Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ντιπ φέτας κάνοντας κυκλάκια με την ανάποδη από ένα κουταλάκι και από πάνω τις πατάτες ζεστές και περυχίνουμε με το πέστο πιπεριάς!
Comments