Πεντανόστιμη ντοματόσουπα με ψητά πομοντόρια, σκόρδο και μελιτζάνα για έξτρα γεύση! Φέτα και φρέσκος βασιλικός δίνουν ακόμη πιο πλούσια γεύση! Ένα ωραίο ψωμί θες δίπλα φρυγανισμένο να βουτάς!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
1,300γρ. πομοντόρια (μπορείτε να βάλετε και ντομάτες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδα
1 μελιτζάνα φλάσκες
150γρ. φέτα
ελαιόλαδο
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζουμε τα πομοντόρια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το κεφάλι με τα σκόρδα κομμένο στη μέση, την μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε όλα τα υλικά, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190C μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να μελώσουν.
_Βγάζουμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμα και μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων ζουλάμε λίγο τις ντομάτες, αφαιρούμε την ψίχα από τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι, ζουλάμε τα σκόρδα να βγάλουν τις ψητές σκελίδες, το κρεμμύδι και όλα τα ζουμιά από το ταψί, την φέτα και χτυπάμε να ομογενοποιειθούν καλά! Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό για να έχουμε την υφή που θέλουμε.
_Σερβίρουμε σε μπολ, με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού από πάνω, επιπλέον φέτα τριμμένη, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι!
Καλά Μαγειρέματα!
ROASTED TOMATO SOUP WITH GARLIC, EGGPLANT AND FETA
Delicious tomato soup to enjoy for dinner or lunch or as a starter!Roasted tomatoes, garlic and eggplant adds rich flavor! Feta and a good sourdough makes it heavenly!
INGREDIENTS
For 4 persons
1,300 gr. tomatoes
1 big onion
1 garlic cut in half horizontally
1 eggplant
150gr. feta
extra virgin olive oil
some fresh basil leaves
salt, pepper
DIRECTIONS
_In a heatproof place the tomatos cut in half, the eggplant cut in big pieces, the garlic, the onion peeled and cut in 4 pieces, add salt and pepper, pour over evrything some olive oil and bake at 190C until softened and well baked!
_In a food prossecor add the roast veggies with every juice from the baking, the feta and mix well to smooth. If needed add some water for the right texture of the mixture.
_Serve hot or cool in bowls with drizzled feta on top, raw olive oil and fresh basil leaves! You'll definetely wnat a good tossed bread to dive in!
Comments