Τα πιο αφράτα πανκέικς για να απολαύσεις σε γιορτινά brunch και όχι μόνο με τους αγαπημένους σου! Λαχταριστά με ψητά κυδώνια, κανέλα, μέλι και καρύδια, έξτρα αφράτα με το πεντανόστιμο Ανθότυρο Ξηρό και τη βουτυρώδη γεύση του! Θα εντυπωσιαστούνε όλοι με τη νοστιμιά τους!
ΥΛΙΚΑ
(για 4-6 άτομα)
(περίπου 20τμχ. πανκέικς)
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
400γρ. Ανθότυρο Ξηρό Καλογεράκη
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα κεφίρ
1 κούπα γάλα πλήρες
3κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για τα ψητά κυδώνια:
3 κυδώνια
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
1/3 κούπας γλυκό κρασί
2 ξυλάκια κανέλας
2κ.σ. μέλι
1κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
μέλι
καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους, κόβουμε κάθετα στη μέση και αφαιρούμε και τα κουκούτσια στο κέντρο, μετά σε φέτες. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιών και λεμονιού, το γλυκό κρασί, την ζάχαρη και με το μέλι . Βάζουμε και τα ξυλάκια κανέλας μέσα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα βρεγμένη και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε να ψηθούν στους 175C-αέρα για 50' περίπου, ανοίγουμε μετά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια και ανακατεύουμε με το ζουμί όλα τα υλικά, συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια.
_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον ανθότυρο σε μικρά κυβάκια και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο λίγο το γάλα με το κεφίρ και τα αυγά. Χτυπάμε να έχουμε ομοιογενές μίγμα, προσθέτουμε και την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ξανά χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν θέλουμε φτιάχνουμε το μίγμα από το βράδυ και αφήνουμε στο ψυγείο.
_Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε από 1 κουταλιά με μια κουτάλα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε περίπου 3' από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
_Σερβίρουμε ζεστά τα πανκέικς από πάνω με μέλι, τα ψητά κυδώνια με τα σιρόπι τους, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και χοντροσπασμένα καρύδια!
Comments