Τα τέλεια χορτοφαγικά κεφτεδάκια με τη γλύκα του παντζαριού να δροσίζεται στη σάλτσα του γιαουρτιού❗️Θα τα λατρέψουν ακόμη και οι κρεατοφάγοι❗️
ΥΛΙΚΑ
•500γρ. παντζάρι στον ατμό
•200γρ. ρεβύθια βρασμένα
•1/2 σκελίδα σκόρδο
•2 μεγάλα κρεμμύδια
•2 κουτ.της σούπας μπαλσαμικό ξύδι
•6 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
•20 κουτ.τηχ σούπας βρώμη
•1 αυγό
•2 χούφτες φρέσκια ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ.
•σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
•στο μούλτι πολτοποιούμε και τα ρεβύθια με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον πουρέ παντζαριού.
•ανακατεύουμε καλά στο μπολ τα υλικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη βρώμη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την ρίγανη ψιλοκομμένη και αλάτι-πιπέρι.
•ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά,σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να δέσει το μίγμα.
•έπειτα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα παντζαροκεφτεδάκια.
•σερβίρουμε ζεστά μαζί με τη σως γιαουρτιού/ταχινιού.
ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ/ΤΑΧΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ
•100γρ.γιαούρτι στραγγιστό
•1 κουτ.της σούπας ταχίνι
•2 κουτ.της σούπας ξύδι μπαλσαμικό
•1 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι στο χέρι και σερβίρουμε σε ένα μπολ.
Comentários