top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Έγινε ενημέρωση: πριν από 1 ημέρα

Λαχταριστή και ανοιξιάτικη πάστα Φλώρα με κρέμα λεμονιού! Όσοι αγαπάτε το λεμόνι θα ξετρελαθείτε με αυτήν την πάστα Φλώρα! Τέλεια για πρωινά και brunch αλλά και σαν γλυκό, εάν θέλεις την σερβίρεις και με μια μπάλα παγωτό!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για ταψάκι 30εκ.

375γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100γρ. βούτυρο

1/2 κούπα ζάχαρη

χυμό από 1 πορτοκάλι και 2 λεμόνια που μέσα διαλύουμε 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 βανίλιες (σε σκόνη)

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Σάμος

ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια που στύψαμε

15κ.σ. κρέμα λεμονιού ( lemon curd )


*για την συνταγή της κρέμας λεμονιού πάτα εδώ

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 χτυπάμε με το μίξερ καλά για λίγη ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε μετά τον χυμό με το μπέικιν και τη σόδα, τις βανίλιες, το κρασί, το ξύσμα και το αλεύρι λίγο λίγο.

*κάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

*ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό με πλάστη τα 2/3 της ζύμης και τη στρώνουμε σε ένα ταψάκι κάνοντας και τοιχάκι γύρω γύρω για να κρατήσει την κρέμα.

*κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι στην ζύμη για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

*ψήνουμε στους 180C αέρα για 25’.

2 βγάζουμε από τον φούρνο και στρώνουμε μέσα στο ταψί με τη βάση της ζύμης την κρέμα λεμονιού.

*ανοίγουμε ένα φύλλο πάλι με το πλάστη την υπόλοιπη ζύμη και κόβουμε με μαχαίρι λωρίδες πλατιές για να διακοσμήσουμε την πάστα φλώρα. Τις βάζουμε διαγώνια μεταξύ τους.

*ψήνουμε πάλι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ξεροψηθεί.

3 αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα αφού τη βγάλουμε από τον φούρνο και μετά πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




920 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page