Πεντανόστιμο πέστο ρόκας με καρύδια και γραβιέρα Αμφιλοχίας, τόσο γευστικό που θα αναβαθμίσει τις μακαρονάδες σας, θα αλείφετε φιλεπτά κοτόπουλου για έξτρα γεύση, θα γίνει το ιδανικό ντιπ για να συνοδεύσετε ψητά λαχανικά ή μπουκιές κρέατος!
ΥΛΙΚΑ
•100γρ.φύλλα ρόκας
•150γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
•1 σκελίδα σκόρδο
•150ml περίπου ελαιόλαδο
•1 κούπα καρύδια
•3 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι
•1 πρέζα αλάτι
•πιπέρι
•ίσως χρειαστεί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.
•εάν είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ καλά.
•βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
•διατηρείται μια 5-6 ημέρες στο ψυγείο, αφού κάθε φορά που ανοίγουμε το βάζο και αφαιρούμε πέστο προσθέτουμε πάντα στην επιφάνεια ελαιόλαδο για να διατηρείται.
Καλά μαγειρέματα!
ARUGULA PESTO WITH WALNUTS AND GRAVIERA
100gr. arugula
150gr. graviera greek cheese
1 clove of garlic
150ml extra virgin olive oil
1 cup of walnuts
3 tablespoons balsamic vinegar
a pinch of salt
pepper, depends how much you prefer
if needed, a small coffee cup water
_You blend everything on a blender and add the olive oil little by little, until you have the perfect green sauce.
_If it is too thick, then you add some water and blend again.
_You keep it on the fridge in a glass jar with extra olive oil on top for about 5-6 days.
Commenti