Μια ωραία χειμωνιάτικη συνταγή που νοστιμίζει ακόμη περισσότερο με τον πουρέ κίτρινης κολοκύθας❗️Τα μυστικά είναι η worcester sauce στον κιμά και η γραβιέρα Κρήτης που λιώνει και ισορροπεί τη γλύκα της κολοκύθας ❗️ Υπέροχο Κυριακάτικο φαγητό, για ένα τραπέζι, ακόμη και για τις μέρες των Χριστουγέννων.
ΥΛΙΚΑ
•800γρ. κολοκύθα κίτρινη γλυκειά στον ατμό
•600γρ.κιμά μοσχαρίσιο
•1 καρότο κομμένο σε καρεδάκια
•150γρ. Αρακάς
•300ml.ξινόγαλο
•4κουτ.της σουπας βούτυρο
•4κουτ.της σουπας ελαιόλαδο
•1 κουτ.της σουπας worcester sauce
•λιγα φετάκια τζίντζερ
•1 κρεμμύδι ξερό
•200γρ.τριμμενη γραβιέρα Κρήτης
•αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι
•ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15') με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς
•σβήνουμε με την worcester sauce
•ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
•ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί ειναι αλμυρή και η worcester sauce
•προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν εχει στεγνώσει ο κιμάς και προσθέτουμε και λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
•στο μπλέντερ χτυπάμε τη κολοκύθα με το ξινόγαλο και το βούτυρο, μέχρι να ενοποιηθούν σε υφή πουρέ
•στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος (20x30) τον κιμά και από πάνω τον πουρέ και τη τριμμένη γραβιέρα
•ψήνουμε για 15-20' στον φούρνο στους 180οC να γκρατιναριστεί ο πουρές
•σερβίρουμε ζεστή τη πίτα του βοσκού μας πιο νόστιμη και θρεπτική από ποτέ με τον πουρέ κολοκύθας!
Tip👉 όσοι δεν τρώτε κρέας μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά μανιταριών!
Comentarios