Στη Θεσσαλία κάνουμε συχνά πλαστό. Ο πλαστός είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη πίτα χωρίς φύλλο, αλλά με καλαμποκίσιο αλεύρι που ζυμώνεις με ελαιόλαδο και γέμιση με χόρτα. Εάν θέλεις βάζεις και φέτα χοντροτριμμένη ή το αφήνεις κλασσικό χωρίς τυρί και σερβίρεις δίπλα με πρόβειο γιαούρτι!
ΥΛΙΚΑ
Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας
500γρ. σπανάκι
2 ματσάκια τσουκνίδια
1 ματσάκι παζιά
1 ματσάκι λάπατα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
750γρ. καλαμποκάλευρο περίπου
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε όλα τα χόρτα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά από τα νερά και μετά τα τρίβουμε με λίγο αλάτι με το χέρι να μαραθούν. Βάζουμε ένα φλυτζάνι λάδι και το κρεμμύδι και ξανά ζυμώνουμε τα χόρτα.
_Σε ένα μπολ βάζουμε μισό κιλό καλαμποκάλευρο, ένα φλυτζάνι λάδι, λίγο αλάτι και χλιαρό νερό τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός σαν κρέμα.
_Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τον χυλό. Από πάνω στρώνουμε τα χόρτα. Μετά πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο περίπου 250γρ. και από πάνω ραντίζουμε με λάδι και νερό που έμεινε από τα χόρτα.
_Ψήνουμε στους 180οC -1 ώρα.
_Σερβίρουμε ζεστό με πρόβειο γιαούρτι στο πλάι ή φέτα!
Καλά Μαγειρέματα!
#χορτα #σπανακι #καλαμποκι #καλαμποκισιοαλευρι ##cornflour #corn #horta #spinach
Comments