Το τέλειο γλυκό για τις γιορτινές μέρες! Με αφράτο κέικ σιροπιαστό, τραγανά καρύδια και από πάνω τρεμουλιαστή κρέμα! Θα ενθουσιαστούν όλοι στο γιορτινό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
5 αυγά
1 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1κουτ.του γλυκού κανέλα
1 1/2 φλυτζ.του τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυτζ.του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ.του τσαγιού νερό
1κ.σ. χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα πλήρες
12 κουτ.του γλυκού άνθος αραβοσίτου
10κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκκους αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεμένο με το μπέικιν, τα καρύδια και την κανέλα.
_Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC σχεδόν 1 ώρα.
_Όταν κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση για 2' το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και ποτίζουμε το γλυκό και αφού πιει το σιρόπι το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
_Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τους κρόκκους και ανακατεύουμε γρήγορα να μην ψηθούν τα αυγά.
_Περιχύνουμε με τη κρέμα το σιροπιασμένο κέικ και την πασπαλίζουμε με καρύδι χοντροτριμμένο.
_Βάζουμε την πουτίγκα να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο,
_Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με επιπλέον κρέμα από πάνω.
Καλά Μαγειρέματα!
PUDDING, WALNUT CAKE IN SYRUP WITH PASTRY CREAM
It is a dessert very popular in Thessaly, Greece! Fluffy walnut cake, deeped in syrup and thiw heavenly pastry cream on top! The recipe is my grandmother's and i hope you'll love it too!
INGREDIENTS
5 eggs
1 1/2 tea cup sugar
1 1/2 tea cup plain flour, for all uses
2 tea spoon baking powder
1 tea spoon cinnamon
1 1/2 tea cup chopped walnuts in big pieces
FOR THE SYRUP:
2 tea cups sugar
2 tea cups water
1 tablespoon lemon juice
FOR THE CREAM:
1 litre milk full fat
12 tea spoons corn flour with vanilla for pudding
10 tablespoons sugar
1 tablespoon butter
2 egg yolks
DIRECTIONS
_For the cake in a bowl beat with a mixer the sugar and eggs, then the flour sifted with the baking powder and then the wlanuts and cinnamon.
_Spread butter on a round baking pan and drizzle some sugar.
_Pour the mixture inside and bake at 190C in well pre-heated oven for about 1 hour.
_Leave the cake to cool and prepare the syrup, in a pot bring to boil for 2' the water, sugar and lemon juice and pour over the hot syrup on the cool cake. Leave to take it all in for a few minutes and rest and then turn it over on a plate.
_Then prepare the cream. Place a pot with the milk in medium heat and add the corn flour with vanilla and the sugar and whisk. When the cream starts to boil get it off the heat and add the butter and yolks and whisk quick, not to bake the eggs.
_Pour over the cake in syrup the cream and top it with chooped walnuts.
_Place the pudding in the fridge for 2 hours at least.
_Serve each piece with extra cream on top!
Kommentare