Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι ή πρωινό αυτή η πουτίγκα με πλούσια γεύση καφέ, ψωμί του τοστ, μήλα με κανελοζάχαρη και φυστικοβούτυρο με σοκολάτα! Απόλαυση σε κάθε κουταλιά! Είναι εύκολη αλλά τόσο νόστιμη που εντυπωσιαστούνε όλοι σε ένα Κυριακάτικο brunch, σε μαζέματα με φίλους για φαγητό αν την βγάλεις σα γλυκό και την σερβίρεις με παγωτό ή κρέμα μασκαρπόνε!
Υ Λ Ι Κ Α
Για 4 άτομα
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3κ.σ. φυστικοβούτυρο με σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού
250γρ. γάλα πλήρες
1κ.γ. καφέ στιγμής
4κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
Για τα μήλα:
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2κ.γ. κανέλα
1κ.σ. καστανή ζάχαρη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ, την καστανή ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά με σύρμα να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
2 αλείφουμε τις μισές φέτες του τοστ με το φυστικοβούτυρο με σοκολάτα, καμακώνουμε με τις υπόλοιπες φέτες τοστ κάθε μια και πατάμε με την παλάμη μας να κολλήσουν οι φέτες ψωμιού μεταξύ τους. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια κάθε ένα τοστ που ετοιμάσαμε.
3 σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα μήλα με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
4 στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος 16-20εκ. ελαφρώς βουτυρωμένο τα 2/3 από τα κυβάκια ψωμιού που ετοιμάσαμε, περιχύνουμε με μια κουτάλα τα ψωμάκια να μουσκέψουν με το μισό από μίγμα από γάλα που ετοιμάσαμε, ανάμεσα με ένα κουτάλι βάζουμε σε διαφορά σημεία τα μήλα που ετοιμάσαμε, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα ψωμακια σε διαφορά σημεία και περιχύνουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μίγμα από το γάλα και καφέ.
5 πάνω από τα ψωμάκια που εξέχουν στην επιφάνεια πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν στο ψήσιμο.
6 ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20’.
7 σερβίρουμε ζεστή!
Comments