Τέλεια σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, λόλα, ψητές γλυκοπατάτες, τριμμένη φέτα, χοντροσπασμένα καρύδια και μουστάρδα dijon! Ταιριάζει τέλεια με κοτόπουλο, μπιφτέκια αλλά και μόνη της σαν ελαφρύ γεύμα!
ΥΛΙΚΑ
500γρ. σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο, ρόκα και λόλα ανάμεικτα
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε ροδέλες
1κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
150γρ. φέτα
1/3 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια
4κ.σ. μουστάρδα dijon με κόκκους
60ml ελαιόλαδο, εάν έχετε και αγουρέλαιο θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα ταψί με λαδόκολα βάζουμε τις γλυκοπατάτες ανακατεμένες με την 1κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη και ψήνουμε στους 200C-αέρα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
_Σε ένα μπολ βάζουμε τις πρασινάδες και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τις γλυκοπατάτες, τα καρύδια χοντροσπασμένα με το χέρι, τη φέτα τριμμένη με το χέρι, αλάτι και πιπέρι και τη μουστάρδα εδώ και κεί.
_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
GREEN SALAD WITH SPINACH, ARUGULA, LETTUCE, OVEN-BAKED SWEET POTATOES, FETA, WALNUTS AND DIJON MUSTARD
INGREDIENTS
500gr. fresh spinach, arugula, lettuce mixed
2 sweet potatoes cut in round slices
1 tablespoon extra virgin olive oil
salt
150gr. feta
1/2 tea cup walnuts
4 tablespoons dijon grainy mustard
60ml extra virgin olive oil
salt, pepper
DIRECTIONS
_Place the sweet potatoes on a baking tray with baking paper after you've mixed them with the olive oil and salt well and bake them at 200C until they are softened.
_In a bowl add the greens cut by hand in big pieces, the sweet potatoes, the walnuts cup by hand in big pieces, the feta drizzled, pour over the olive oil, and the mustard all over in small drops, salt and pepper.
_Serve and mix well before eating!
Comments