top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ BLUE CHEESE

Τέλεια σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, παντζαρόφυλλα, κίτρινη κολοκύθα, παστέλι μελιού με αμύγδαλα, μπλε τυρί και βινεγκρέτ με μουστάρδα dijon! Ταιριάζει τέλεια με κοτόπουλο, συκώτι μοσχαρίσιο αλλά και μόνη της σαν ελαφρύ γεύμα! Ιδανική και για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

500γρ. σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο, ρόκα, λόλα και παντζαρόφυλλα ανάμεικτα

150γρ. κίτρινη κολοκύθα σε μικρά κυβάκια στον ατμό

1κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

150γρ. μπλε τυρί

120γρ. παστέλι μελιού με αμύγδαλα κομμένο σε μικρά τρίγωνα ή μπουκιές

4κ.σ. μουστάρδα dijon με κόκκους

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. λευκό ξύδι

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα ταψί με λαδόκολα βάζουμε τα κυβάκια κολοκύθας ανακατεμένες με την 1κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη και ψήνουμε στους 200C-αέρα για 10' λεπτά.

_Σε ένα μπολ βάζουμε τις πρασινάδες και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη κολοκύθα που ψήσαμε, το παστέλι, το μπλε τυρί τριμμένο με το χέρι και περιχύνουμε και με τη βινεγκρέτ που αναμίξαμε σε ένα μπολάκι καλά το ξύδι, τη μουστάρδα, το λάδι και αλάτι και πιπέρι.

_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε!

Καλά Μαγειρέματα!


 

GREEN SALAD WITH SPINACH, ARUGULA, LETTUCE, BEETROOT LEAVES, OVEN-BAKED PUMPKIN, BLUE CHEESE, PASTELI WITH HONEY AND ALMONDS AND A DIJON MUSTARD VINAIGRETTE

INGREDIENTS

For 4 persons

500gr. fresh spinach, arugula, lettuce, beetroot leaves mixed

150gr. steamed pumpkin cut in small cubes

1 tablespoon extra virgin olive oil

salt

150gr. blue cheese

120gr. greek pasteli with honey and almonds

4 tablespoons dijon grainy mustard

3 tablespoons extra virgin olive oil

2 tablespoons white vinegar

salt, pepper



DIRECTIONS

_Place the pumpkin cubes on a baking tray with baking paper after you've mixed them with the olive oil and salt well and bake them at 200C for 10'.

_In a big bowl add the greens cut by hand in big pieces, the roasted pumpkin cubes, the pasteli cut in small pieces, the blue cheese drizzled, pour over the vinaigrette that you have mixed really well in a small bowl or jar, the olive oil, white vinegar, dijon mustard, salt and pepper.

_Serve and mix well before eating!




Enjoy!



536 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page