Ένα πεντανόστιμο φαγάκι ρεβύθια που μελώνουν στον φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι, από πάνω κολοκυθοκεφτέδες ζουμερούς και πεντανόστιμους με φέτα και κεφαλοτύρι για έξτρα νοστιμιά! Τόσο νόστιμο που θα το φτιάχνεις ξανά ξανά!
Υ Λ Ι Κ Α
για 4-6 άτομα
*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:
4 κολοκύθια μέτρια σε μέγεθος
3 αυγά
50γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
100γρ. φέτα
50γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
*ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ:
600γρ. ρεβύθια βρασμένα
4κ.σ. μουστάρδα Dijon
χυμό από 1 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
6κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 τρίβουμε στον τρίφτη το χοντρό τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στραγγίζουμε για 10’ σε ένα σουρωτήρι.
*έπειτα τα στίβουμε μέσα σε μια πετσέτα να βγάλουν τα ζουμιά τους.
2 βάζουμε τα στραγγισμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τα αυγά και το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι και την φέτα χοντροσπασμένη με το χέρι και με το κουτάλι χωρίς να πατάμε δυνατά και βγάλει υγρασία το κολοκύθι ομογενοποιούμε το μίγμα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
3 σε ταψάκι με λαδόκολλα με δυο κουτάλια βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με το κολοκύθι και κάνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους ψήνουμε στους 180C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
4 μετά βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια σε ένα ταψάκι και την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι νερό.
5 από πάνω βάζουμε τις φέτες λεμονιού σε διάφορα σημεία και τους κολοκυθοκεφτέδες και βάζουμε ανάμεσα φετάκια λεμονιού να διαχωρίζουν.
5 ψήνουμε όλα μαζί στους 180C -αέρα περίπου 20-30’ μέχρι να μελώσουν τα ρεβύθια και να χρυσίσουν οι κολοκυθοκεφτέδες.
5 σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
#κολοκυθι #φετα #κεφαλοτυρι #κεφτεδες #βασιλικος #δυοσμος #λεμονι #ρεβυθια #μουσταρδα #dijon #mustard #chickpeas #feta #kefalotyri #zucchini
Comments