top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

Λαχταριστή μακαρονάδα με τόνο! Γεμιστά ριγκατόνι με τυρί κρέμα, καπνιστό τόνο και μελωμένη σάλτσα ντομάτας με φινόκιο! Γκρατινάρουν στον φούρνο με κασέρι και γινεται απολαυστική σε κάθε πηρουνιά! Τέλεια για βραδιές με φίλους στα μπαλκόνια τώρα που ζέστανε ο καιρός! Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και με κοχύλια ζυμαρικά!

 

Υ Λ Ι Κ Α

ΓΙΑ 3-4 άτομα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

200γρ. τυρί κρέμα

4κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

160γρ. καπνιστός τόνος

1κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:

1/2 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

200γρ. ντοματάκια κονκασέ

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

3κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

αλάτι, πιπέρι


300γρ. ριγκατόνι ή κοχύλια ζυμαρικά

3κ.σ. τριμμένο κασέρι



 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

1 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον τόνο και τον βασιλικό και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την σάλτσα.

2 βράζουμε τα ριγκατόνι ή τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού 1 λεπτό λιγότερο. Τα στραγγίζουμε από το νερό και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 1κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μην κολλήσουν. Αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.


3 σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το φινόκιο να σοταριστεί για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το βαλσάμικο, προσθέτουμε και τα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, 1 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα, θέλουμε να είναι λίγο ζουμερή για να ψήσουμε μέσα τα ζυμαρικά μετά. Στο τέλος βάζουμε και λίγο φρέσκο βασιλικό και κατεβάζουμε από την φωτιά.


4 γεμίζουμε τα ριγκατόνι ή τα κοχύλια με το πίσω μέρος από ένα κουταλάκι, για να έχουν έξτρα νοστιμιά, κρατάμε την υπόλοιπη γέμιση στην άκρη.


5 μέσα σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε την σάλτσα με το φινόκιο, από πάνω βάζουμε τα γεμιστά ζυμαρικά και ανάμεσα τους σε διάφορα σημεία βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση με ένα κουτάλι.


6 ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι από πάνω και ψήνουμε στους 180C για 10’.


_Απολαμβάνουμε ζεστά!

 

Καλά Μαγειρέματα!





122 views0 comments

Comments


bottom of page