top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με μελωμένη σάλτσα κιμά μελιτζάνας! Με τριμμένο καρύδι για έξτρα γεύση και υφή τραγανή, κεφαλογραβιέρα για πλούσια νοστιμιά, φρέσκο βασιλικό, είναι μια σάλτσα που θα απολαμβάνεις ξανά και ξανά! Γίνεται και πεντανόστιμη με λαζάνια στον φούρνο ή και γεμιστά κοχύλια ζυμαρικά με τυριά στον φούρνο!

 

Υ Λ Ι Κ Α


Για 4 άτομα:


4 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1/2 κούπα καρύδια

φρέσκος βασιλικός

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ριγκατόνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 αφαιρούμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 10’ να βγάλουν τα υγρά τους.


2 έπειτα στύβουμε καλά με το χέρι τις τριμμένες μελιτζάνες να στραγγίξουν τα ζουμιά τους και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά.


3 μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε λίγα λεπτά το σοτάρισμα να γυαλίσει το κρεμμύδι, μετά βάζουμε και τα καρύδια, που τα έχουμε ψιλό τρίψει σε πολυκόφτη, συνεχίζοντας το σοτάρισμα και όποτε χρειάζεται προσθέτουμε ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι.


4 σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1’ να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε και τα ντοματάκια, αφήνουμε να πάρουν μια βράση λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε μέσα στην σάλτσα.


5 βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού σε πολύ καλά αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και όσο είναι ζεστά ρίχνουμε μια κουταλιά από την σάλτσα και ανακατεύουμε.


6 σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα ριγκατόνι και από πάνω τον κιμά μελιτζάνας και τριμμένη κεφαλογραβιέρα!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!






126 views0 comments

댓글


bottom of page