Το παραδοσιακό ρυζόγαλο που μας έφτιαχνε η μαμά ή γιαγιά. Αυτό που αγαπούσαμε όλοι από παιδιά. Τέλειο για πρωινό, το απόγευμα με τον καφέ ή ακόμη αν θες ένα γρήγορο γλυκάκι!
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή της αρεσκείας σας
6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή ότι άλλο σας αρέσει για άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει.
_σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
TIP_ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γάλα σου αρέσει κατσικίσιο, αμυγδάλου, βρώμης, ή ό,τι άλλο.
Καλά Μαγειρέματα!
GREEK RICE PUDDING RIZOGALO
•1lt milk you like
•6-10 tablespoons of sugar
•1 1/2 little coffee cup rice
• 1 vanilla or orange zest or anything else you like for aroma
•boil all the ingredients in slow heat until it comes to a creamy result!
•serve in bowls and add lots of cinnamon when it’s cold!
TIP: You can make rizogalo with any kind of milk you like, oat milk, almond milk, soya milk, coconut milk or other!
Comments