top of page

Ρυζόγαλο

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 12 Ιαν

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο που μας έφτιαχνε η μαμά ή γιαγιά. Αυτό που αγαπούσαμε όλοι από παιδιά. Τέλειο για πρωινό, το απόγευμα με τον καφέ ή ακόμη αν θες ένα γρήγορο γλυκάκι!


ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή της αρεσκείας σας

6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη

1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

1 ξυλάκι κανέλας

1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή ότι άλλο σας αρέσει για άρωμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει.

_σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.


TIP_ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γάλα σου αρέσει κατσικίσιο, αμυγδάλου, βρώμης, ή ό,τι άλλο.


Καλά Μαγειρέματα!


 

GREEK RICE PUDDING RIZOGALO



•1lt milk you like

•6-10 tablespoons of sugar

•1 1/2 little coffee cup rice

• 1 vanilla or orange zest or anything else you like for aroma

•boil all the ingredients in slow heat until it comes to a creamy result!

•serve in bowls and add lots of cinnamon when it’s cold!


TIP: You can make rizogalo with any kind of milk you like, oat milk, almond milk, soya milk, coconut milk or other!


Enjoy!




436 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page