top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

Ροδακινόπιτα ανάποδο κέικ

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ

Το πιο νόστιμο επιδόρπιο για το καλοκαίρι είναι αυτή η ροδακινόπιτα! Απίστευτα ζουμερό κέικ, σαν σιροπιαστό στη γεύση λόγω της μαρμελάδας ροδάκινο που κρύβει μέσα στο κέικ, αφράτο χάρη στην υπέροχη βελούδινη υφή του Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης! Ανάποδο κέικ πανεύκολο χωρίς μίξερ, τα ροδάκινα καραμελώνουν στο ψήσιμο και κάθε σου μπουκιά γίνεται απόλαυση!


 

ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα ή ταψάκι 28εκ, διάμετρο

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο

3 αυγά

2 κ.σ. γάλα πλήρες σε λιπαρά

2 κούπες ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν

1/2 κουτ.του γλυκού σόδα μαγειρική διαλυμένη στον χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

5-6 ώριμα ροδάκινα με σφιχτή σάρκα χωρίς φλούδα και κομμένα σε φέτες μετρίου πάχους

50γρ. βούτυρο

60γρ.ζάχαρη

3κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο και επιπλέον 2κ.σ. για αφού ψηθεί το κέικ


 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αλείφουμε τον πάτο της φόρμας με το βούτυρο καλά και τα τοιχώματα, πασπαλίζουμε τα 60γρ. ζάχαρης στον πάτο και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινα δημιουργώντας έναν σαλίγκαρο γύρω γύρω μέχρι το κέντρο. Προσέχουμε να μην κάνει κενά, εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλες φέτες ροδάκινα. Το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C αέρα.

_Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού με την σόδα και το καλαμποκέλαιο και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι της ζάχαρης και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

_Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

_Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ πάνω από τα ροδάκινα που στρώσαμε στη φόρμα.

_Με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε σε διαφορά σημεία στην επιφάνεια του κέικ τις 3κ.σ. μαρμελάδα και με τη βοήθεια από ένα ξυλάκι για σουβλάκια ή και μαχαίρι κάνουμε swirls (κυκλάκια) μέσα στο μίγμα του κέικ να μπει μέσα η μαρμελάδα.

_Ψήνουμε για περίπου 70' μέχρι να μην υγρό στο κέντρο το κέικ δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει σχετικά στεγνή, όμως πρέπει να έχουμε και στο στο νου μας πως θα είναι ένα πολύ ζουμερό κέικ όποτε αν το αφήσουμε πολύ παραπάνω να ψηθεί για να στεγνώσει θα χάσει την υφή που θέλουμε.

_Αφού είναι έτοιμο το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 10' να σταθεί προτού το αναποδογυρίζουμε. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα με τα ροδάκινα να είναι από την πάνω πλευρά και αλείφουμε τις άλλες 2κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια του κέικ με τα ροδάκινα όσο είναι ζεστό ακόμη.

_Σερβίρουμε αφού κρυώσει λιγάκι! Εάν θέλουμε βάζουμε και μια μπάλα παγωτό στο πλάι ή και μια κουταλιά Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης!


 


 

Καλά μαγειρέματα!



1.242 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page