Κλασσική συνταγή για το αγαπημένο ροστ μπιφ, για τέλειο κοκκινιστό κρέας με μελωμένη κόκκινη σάλτσα που κολλάει πάνω σε χοντρό μακαρόνι! Το τέλειο Κυριακάτικο φαγητό!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή κιλότο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
400γρ. φρέσκια ντομάτα χυμό
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
1κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
λίγους κόκκους μπαχάρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε πολύ καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
•Εκεί στο λάδι που έχει βάζουμε και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε και το κρέας μέσα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
• Αφού εξατμιστεί βάζουμε τον πελτέ να ψηθεί για 2’ και να πάρει γεύση, μετά την ντομάτα, τα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα, το μπαχάρι.
•Μετά βάζουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζεται το κρέας και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
•Βράζουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και όταν είναι ζεστά τα ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα για γεύση.
•Σερβίρουμε με το κρέας και μπόλικη σάλτσα από πάνω και φέτα δίπλα!
Comments