Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι μας σούπερ απολαυστικό με ρυζόγαλο και ψητά ροδάκινα που καραμελώνουν στον φούρνο με μέλι! Τόσο απολαυστικό που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υ Λ Ι Κ Α
για 4-6 άτομα
Για το ρυζόγαλο:
1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Για τα ροδάκινα:
4 ροδάκινα
3κ.σ. μέλι
2 σφηνάκια ροζέ κρασί ή κονιάκ ή τσίπουρο
χυμός από 1/2 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 βράζουμε όλα τα υλικά για το ρυζόγαλο μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει και στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
2 σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο θα σερβίρουμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα.
3 βάζουμε τα ροδάκινα πλυμένα, και κομμένα στην μέση χωρίς το κουκούτσι σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνουμε το μέλι επάνω τους, το κρασί , βάζουμε και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε στον φούρνο αέρα στους 180C μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
4 σερβίρουμε τα καραμελωμένα ροδάκινα πάνω από κάθε μπολ με ρυζόγαλο, μαζί με σιρόπι από τα ψητά ροδάκινα και απολαμβάνουμε!
5 εάν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλάτι πάνω στα ροδάκινα στο σερβίρισμα!
Comments