Η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα! Γιατί καρπούζι και φέτα πάνε μαζί! Με Παραδοσιακά Κρητικό τυρί όμως παναρισμένο με μέλι και σουσάμια η νοστιμιά είναι απίθανη! Ζουμερό καρπούζι, τραγανά και πιπεράτα ραπανάκια και δροσερό ντρέσινγκ δυόσμου! Πεντανόστιμη σαλάτα που θα απολαμβάνεις ξανά και ξανά!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6-8 μερίδες
1 κιλό καρπούζι άσπορο
10-12 ραπανάκια
50γρ. σουσάμι
50γρ. μαυροσούσαμο
2κ.σ. μέλι
80ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2κ.σ. χυμό λεμονιού
1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Κόβουμε το καρπούζι σε ροδέλες από την στενή πλευρά του μαζί με τη φλούδα, μετά κάθε ροδέλα στα 8 ακτινωτά, αφαιρούμε και κόβοντας στην άκρη τη φλούδα και έχουμε τρίγωνα από το καρπούζι.
_Κόβουμε το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί σε τρίγωνα.
_Σε ένα πιάτο βαθύ βάζουμε το μέλι. Σε ένα άλλο βάζουμε τα σουσάμια ανακατεμένα.
_Αλείφουμε με πινέλο όλες τις πλευρές από τα τρίγωνα φέτας και μετά τα βουτάμε στα σουσάμια και κολλάμε σουσάμια σε όλες τις πλευρές. Κάθε τρίγωνο μετά το βάζουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα.
_Βάζουμε τα τρίγωνα στο ψυγείο για 30'.
_Μετά τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για περίπου 15-20' να χρυσίσουν.
_Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τα τρίγωνα καρπουζιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες πολύ λεπτές και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ δυόσμου, που ετοιμάσαμε χτυπώντας σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο δυόσμο. Δοκιμάζουμε στη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
_Βάζουμε και τα τρίγωνα φέτας ζεστά και σερβίρουμε αμέσως να μην μαραθούν τα υλικά με λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Comments