top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΚΟΛΥΘΙ,ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με κολοκύθι ωμό, ψημένα καρύδια τραγανά και λευκή σος με γραβιέρα πεντανόστιμη! Με ένα ποτήρι κρασί γίνεται τέλειο βραδινό, συνοδεύει εξαιρετικά όμως πουλερικά! Όπως και να την απολαύσεις σίγουρα θα ξετρελαθείς!

 

Υ Λ Ι Κ Α

Για 4 άτομα


4 κολοκύθια σε μέτριο μέγεθος

2κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι

χυμό από 1/2 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

1/3 κούπας καρύδια ψημένα ανάλατα

λίγο φρέσκο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο


Για τη σος:

150γρ. τυρί κρέμα

1κ.γ. μουστάρδα dijon

3κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

3κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι νερό

1 πρέζα αλάτι

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 πλένουμε τα κολοκύθια και τα σκουπίζουμε, μετά με ένα πίλερ κόβουμε λωρίδες κατά μήκος σε λωρίδες.


2 σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα βαλσαμικού, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες κολοκυθιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε και την σος.


3 για τη σος σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, την τριμμένη γραβιέρα, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε και ένα σφηνάκι νερό για να δώσουμε στην σος την ρευστή υφή που θέλουμε, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.


4 στρώνουμε τα μαριναρισμένα κολοκύθια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε.


5 αφήνουμε 30' στο ψυγείο να σταθεί η σαλάτα και να βγάλει τις γεύσεις της πριν την σερβίρουμε.


6 σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα, τα ζουμιά από τα μαριναρισμένα κολοκύθια, τα καρύδια ολόκληρα, λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και απολαμβάνουμε!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




107 views0 comments

Comments


bottom of page