Η πιο δροσερή σαλάτα για την άνοιξη και το καλοκαίρι με αγγουράκια σε φέτες, νιβατό, φρέσκο δυόσμο, ένα καλό αγουρέλαιο και λίγο ξύδι λευκό από κρασί. Ταιριάζει ιδανικά με ψητά κρέατα, αλλά και μαγειρευτά, ακόμη και μόνη της για τις καλοκαιρινές μέρες που θέλουμε κάτι ελαφρύ και δροσερό.
ΥΛΙΚΑ
(4 άτομα)
12 μικρά αγγουράκια πλυμμένα με τη φλούδα τους
μια χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
150γρ. νιβατό ή κατίκι Δομοκού
2 κουτ.της σούπας ξύδι λευκό από κρασί
80ml αγουρέλαιο ή άλλο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Κόβουμε τα αγουράκια με την φλούδα τους σε ροδέλες πάχους 2εκ.
_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον δύοσμο με το ελαιόλαδο και το ξύδι πολύ καλά και περιχύνουμε τα αγγουράκια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πάει παντού.
_Σερβίρουμε από πάνω με κουταλιές από το νιβατό.
Καλά Μαγειρέματα!
CUCUMBER SALAD WITH NIVATO AND FRESH MINT
Light spring-summer salad with cucumber, nivato creamy sheep cheese, fresh mint, green olive oil and some white vinegar from wine! perfect with grilled meats, but also with any other pot recipe, even just for light dinner on a hot summer day!
INGRIDIENTS
12 little cucumber with their flake
150gr. nivato cheese or katiki
2 tablespoons white vinegar from wine
80ml green olive oil or extra virgin olive oil
1 cup fresh mint leaves chopped
a pinch of salt
_Slice the cucumber into rings of 2cm thickness.
_In a big bowl we blend the olive oil with the vinegar and fresh mind really well, we add the salt, blend again and finally serve with spoons of nivato on top.
Comments