Μια σαλάτα γευστική και δροσερή, τα ζουμερά φιλέτα πορτοκαλιού παντρεύονται τέλεια με το τραγανό φινόκιο και το βουτυράτο και πιπεράτο blue cheese! Ταιριάζει ιδανικά με ψητά κρέατα, πουλερικά και γίνεται και το τέλειο γρήγορο βραδινό. Από μικρή μου την είχε μάθει η γιαγιά μου αυτή την αγαπημένη σαλάτα πορτοκάλι με ελαιόλαδο, μα τώρα και με τη προσθήκη των υπόλοιπων υλικών πήρε νέα πνοή!
ΥΛΙΚΑ
•4 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ή ροδέλες
•1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
•100γρ. blue cheese
•50ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
•1κ.γ. λευκό ξύδι
•1κ.σ. χυμό πορτοκάλι
•1/3κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•βάζουμε τα πορτοκάλια σε ένα πιάτο ή πιατέλα, από πάνω βάζουμε το φινόκιο, το blue cheese τριμμένο εδώ και κει.
•σε 1 βαζάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, περιχύνουμε την σαλάτα, βάζουμε από πάνω και λίγα φυλλαράκια από το φινόκιο, αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί και να βγάλει τα αρώματα της και σερβίρουμε!
Commenti