Προζυμένιο ψωμάκι και βάζεις πάνω σάλτσα φράουλας πεντανόστιμη με βαλσάμικο ξύδι, λίγη τριμμένη ξινομυζήθρα και φύλλα φρέσκου δυόσμου! Τέλειες να απολαύσεις με κρασάκι ή να ανοίξεις ένα ανοιξιάτικο γεύμα!
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φράουλες
4κ.σ. ζάχαρη
1/2 κούπα βαλσάμικο ξύδι
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
προζυμένιο ψωμί
ξινομυζήθρα
λίγα φύλλα φρέσκος δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ κόβουμε στη μέση τις φράουλες, πλυμμένες και καθαρισμένες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
_Βάζουμε ένα κατσαρολάκι να βράσει το βαλσάμικο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει για 10' περίπου.
_Έπειτα βάζουμε μέσα και τις φράουλες με τα υγρά από το μπολ, το αλάτι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5' περίπου.
_Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε και το ξύσμα λεμονιού μέσα.
_Βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Διατηρείται στο ψυγείο αφού κρυώσει.
_Για να κάνουμε τις μπρουσκέτες κόβουμε φέτες προζυμένιο ψωμί, εάν θέλουμε το φρυγανίζουμε λιγάκι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, από πάνω βάζουμε λίγη από τη σάλτσα φράουλας, τρίβουμε λίγη ξινομυζήθρα και ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο δυόσμο!
_Απολαμβάνουμε είτε σαν σνακ είτε σαν συνοδευτικό για κρασί είτε για να ανοίξουμε ένα ανοιξιάτικο γεύμα!
_Είναι πολύ νόστιμη σάλτσα και για να συνοδεύσουμε μπριζολάκια!
Καλά Μαγειρέματα!
strawberry balsamic sauce with sourdough, xinomizithra and fresh mint
INGREDIENTS
500gr. fresh strawberries
1/2 a cup balsamic vinegar
4 tablespoons sugar
zest from 1 lemon
a pinch of salt
sourdough
xinomizithra or other goat sour cheese
fresh mint leaves
DIRECTIONS
_Cut in half the strawberries, washed and cleaned, sprinkle the sugar all over them in a bowl and leave 1 hour to release their juices.
_Bring balsamic vinegar to boil in a small pot at medium heat until reduced and thickened, for about 10'. Then add the straberries with their juices from the bowl, the salt and boil for another 5'.
_Take off the heat and mix inside the lemon zest.
_Stuff a jar with the sauce and leave until cool. Then keep in the fridge for a few days.
_To make the bruschettas add sourdough slices in a small frying pan with some olive oil or butter and warm each side.
_Then top them with some strawberry sauce, some xinomizithra and chopped fresh mint leaves.
Enjoy!
#strawberry #mint #balsamicvinegar #balsamic #starwberrysauce #sauce #φραουλα #δυοσμος #σαλτσαφραουλα #βαλσαμικο #ξυδι
Comentarios