top of page

Σάλτσα Φράουλας με βαλσάμικο και ξυνομηζήθρα σε μπρουσκέτες

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 22 Δεκ 2024

Προζυμένιο ψωμάκι και βάζεις πάνω σάλτσα φράουλας πεντανόστιμη με βαλσάμικο ξύδι, λίγη τριμμένη ξινομυζήθρα και φύλλα φρέσκου δυόσμου! Τέλειες να απολαύσεις με κρασάκι ή να ανοίξεις ένα ανοιξιάτικο γεύμα!



ΥΛΙΚΑ

500γρ. φράουλες

4κ.σ. ζάχαρη

1/2 κούπα βαλσάμικο ξύδι

μια πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

προζυμένιο ψωμί

ξινομυζήθρα

λίγα φύλλα φρέσκος δυόσμος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ κόβουμε στη μέση τις φράουλες, πλυμμένες και καθαρισμένες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.

_Βάζουμε ένα κατσαρολάκι να βράσει το βαλσάμικο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει για 10' περίπου.

_Έπειτα βάζουμε μέσα και τις φράουλες με τα υγρά από το μπολ, το αλάτι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5' περίπου.

_Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε και το ξύσμα λεμονιού μέσα.

_Βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Διατηρείται στο ψυγείο αφού κρυώσει.

_Για να κάνουμε τις μπρουσκέτες κόβουμε φέτες προζυμένιο ψωμί, εάν θέλουμε το φρυγανίζουμε λιγάκι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, από πάνω βάζουμε λίγη από τη σάλτσα φράουλας, τρίβουμε λίγη ξινομυζήθρα και ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο δυόσμο!

_Απολαμβάνουμε είτε σαν σνακ είτε σαν συνοδευτικό για κρασί είτε για να ανοίξουμε ένα ανοιξιάτικο γεύμα!

_Είναι πολύ νόστιμη σάλτσα και για να συνοδεύσουμε μπριζολάκια!


Καλά Μαγειρέματα!


 

strawberry balsamic sauce with sourdough, xinomizithra and fresh mint

INGREDIENTS

500gr. fresh strawberries

1/2 a cup balsamic vinegar

4 tablespoons sugar

zest from 1 lemon

a pinch of salt

sourdough

xinomizithra or other goat sour cheese

fresh mint leaves

DIRECTIONS

_Cut in half the strawberries, washed and cleaned, sprinkle the sugar all over them in a bowl and leave 1 hour to release their juices.

_Bring balsamic vinegar to boil in a small pot at medium heat until reduced and thickened, for about 10'. Then add the straberries with their juices from the bowl, the salt and boil for another 5'.

_Take off the heat and mix inside the lemon zest.

_Stuff a jar with the sauce and leave until cool. Then keep in the fridge for a few days.

_To make the bruschettas add sourdough slices in a small frying pan with some olive oil or butter and warm each side.

_Then top them with some strawberry sauce, some xinomizithra and chopped fresh mint leaves.


Enjoy!




281 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page