Η τέλεια χειμωνιάτικη μακαρονάδα είναι με σκιουφιχτό, ψητή κολοκύθα, πλευρώτους, ξινομυζήθρα και καπνιστή πάπρικα!
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
500γρ. σκιουφιχτό (μακαρόνια)
500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200γρ. νωπή ξινομυζήθρα
1 κουτ.της σούπας καπνιστή πάπρικα
λίγα κλωνάρια φρέσκο δενρολίβανο
μισή μικρή κίτρινη κολοκύθα
100ml ελαιόλαδο
50ml βαλσάμικο
αλάτι θαλασσινό
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε τη κολοκύθα από τη φλούδα της και τα σπόρια καλά. Τη κόβουμε σε λεπτές φέτες οριζόντιες πάχους 1εκ.
_Αλατίζουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε και με τη πάπρικα και το ελαιόλαδο και αλείφουμε πολύ καλά με τα χέρια όλα τα υλικά και ρίχνουμε διάσπαρτα και τα κλωνάρια δενδρολίβανο.
_Τη βάζουμε πάνω σε λαδόκολα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.
_Γεμίζουμε μια κατσαρόλα κρύο νερό, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα σκιουφιχτά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
_Παράλληλα έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά ένα σχαροτήγανο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα πλευρώτους λίγα λίγα, όχι όλα μαζί για να σωταριστούν καλά διαφορετικά θα αρχίσουν να βράζουν. Τα σβήνουμε με το βαλσάμικο και αλατοπιπεώνουμε. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.
_Σουρώνουμε τα ζυμαρικά από το νερό που έβρασαν, τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε ζεστά τα μανιτάρια πλευρώτους που σωτάραμε, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
_Σερβίρουμε στα πιάτα τα μακαρόνια, θρυματίζουμε από πάνω τη ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα καπνιστή πάπρικα.
Comments