Στη σκορδαλιά με καρύδια λέμε πάντα, ναι!Στη Λάρισα φτιάχνουμε φανταστική σκορδαλιά με καρύδια. Η γιαγιά μου τη χτυπούσε με υπομονή στο γουδί με το χέρι. Μόλις τη δοκιμάσεις θα είναι η μόνη που θα φτιάχνεις❗️
Η πιο γευστική σκορδαλιά γίνεται με καρύδια! Η τραγανή υφή της ταιριάζει υπέροχα με το σκόρδο, θα τη λατρέψεις ακόμη και αλειμένη πάνω σε ζυμωτό ψωμί με λίγα σωταρισμένα μανιτάρια! Φυσικά θα συνοδεύσεις το μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου, αλλά και θα αλείψεις μπουτάκια κοτόπουλου που θα ψήσεις στον φούρνο.
Αν δεν έχεις το χρόνο μπορείς και να τη χτυπήσεις στο μπλέντερ. Μόλις τη δοκιμάσεις θα είναι η μόνη που θα φτιάχνεις❗️
👇👇👇
•2 κούπες καρύδια
•2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
•2-3 σκελίδες σκόρδο
•1 φλυτζ.του καφέ λευκό ξύδι
•αλάτι,πιπέρι
•ελαιόλαδο
•χτυπάς στο γουδί ή στο μπλέντερ τα καρύδια με το σκόρδο να βγάλουν το έλαιο τους
•προσθέτεις το ξύδι και λίγο λίγο το λάδι κ συνεχίζεις να χτυπάς για ώρα επαναλαμβάνοντας με λάδι και χτύπημα όσο χρειαστεί
•βάζεις το ψωμί να δέσει το μίγμα και ίσως χρειαστεί να προσθέσεις και λίγο νερό.
•προσθέτεις νερό ή λίγο ψωμί ή ελαιόλαδο ανάλογα με την υφή που θέλεις να έχει, πιο ρευστή ή πηχτή
Καλά Μαγειρέματα!
SKORDALIA WITH WALNUTS
Skordalia is a traditional greek garlic dip! In Thessaly i grew up we make it with walnuts and it is the beeest trust me!
INGREDIENTS
2 cups walnuts
2 slices bread soaked in water
2-3 glarlic cloves
1 small coffee cup white vinegar ( like espresso or greek coffee cup )
salt, pepper
extra virgin olive oil
DIRECTIONS
_Beat with mortar or in a food processor the walnuts with garlic well to start gettin out their oil. Then add the vinegar and olive oil little by little and keep beating in the same time for a while.
_Then add salt, pepper and the bread and beat all of them to combine. ( it may need to add some water if it is too thick after adding the bread ).
_Taste it and if needed ad some bread or olive oil or water depending the right texture you want it to have more thick or more fluid!
Comments