top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια

Έγινε ενημέρωση: πριν από 2 ημέρες

Ενα πεντανόστιμο ζουμερό σοκολατένιο κέικ με κομμάτια αχλάδια, εύκολο και λαχταριστό, θέλεις ένα μόνο μπολ για να το ετοιμάσεις! Χωρίς μίξερ, αυγά και βούτυρο, με κακάο και χυμό εσπεριδοειδών, ψήνεις ένα λαχταριστό κέικ που θα απολαύσουν όλοι! Τέλειο για πρωινά, αλλά και σαν επιδόρπιο με μια μπάλα παγωτό ή κρέμα μασκαρπόνε!

 

Υ Λ Ι Κ Α


Για το κέικ:

2&1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κούπα κακάο

2κ.σ. μπέικιν

1κ.γ. σόδα μαγειρική

2 &1/4 κούπες ζάχαρη

1/4 κούπας καστανή ζάχαρη

3/4 κούπας σπορέλαιο

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμό από μανταρίνια

2 βανιλίνες

1/2 κούπα κονιάκ

3 αχλάδια ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, προσθέτουμε και τις βανιλίνες.


2 σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το κονιάκ και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιών. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.


3 ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μπολ με τα στερεά, (το αλεύρι με το κακάο) και ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και τα αχλάδια που κόψαμε σε κυβάκια και με μαρίζ ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μίγμα.


4 στρώνουμε το μίγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα 22-24εκ. στρόγγυλη με τρύπα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 45’ -50’, ανάλογα πόσο ζουμερό θέλετε να είναι.


5 μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5’ να σταθεί και μετά ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.


6 αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την επιφάνεια και απολαμβάνουμε!


Tip: το κέικ είναι ζουμερό σα brownie, εάν το θέλετε πιο κέικ θα το ψήσετε 1 ώρα στους 180C!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




263 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page