Τα μεθυσμένα της μαμάς Λέλας. Μικρές μπουκιές σοκολάτας με άρωμα κονιάκ ή άλλο λικέρ και τριμμένο καρύδι, πασπαλισμένα με κακάο, βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη ή με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ζάχαρη κρυσταλλική ή τρούφα σοκολάτας και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Είναι τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια των παιδικών χρόνων που έκανε πάντα η μαμά και πια κάνω πάντα και γω! Θα τα λατρέψετε και σεις! 🎄
ΥΛΙΚΑ
300γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
260γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
100γρ. άχνη ζάχαρη
2/3 κούπας κονιάκ ή άλλο λικέρ
για την επικάλυψη κακάο ή ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα ή τρούφα σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μέσα σε ένα μπολ την αναμιγνύουμε με τα καρύδια, την άχνη και το μισό κονιάκ και αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι βρέχοντας κάθε λίγο τα χέρια στο κονιάκ.
_Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια μπουκίτσες και μετά τα βουτάμε σε ζάχαρη κρυσταλική ανακατεμένη με λίγη κανέλα ή σε κακάο σκόνη ή σε τρούφα σοκολάτας. Εάν θέλετε τα βουτάτε και σε λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνεται να παγώσουν.
Καλά Μαγειρέματα!
CHOCOLATE TRUFFLES WITH COGNAC AND WALNUTS
INGREDIENTS
300gr. dark chocolate 55% cacao
260gr. walnuts grind in bigger pieces
100gr. iced sugar
2/3 a cup coganc or other liqueur
for topping usecaster sugar or cacao or chocolate truffles or melted dark or milk chocolate
DIRECTIONS
_Melt in bain-marie chocolate and leave to cool 1', then mix it in a bowl with walunts, iced sugar and half cognac and then start shaping liitle bowls with the mixture and keep your hands wet all the time with the rest cognac.
_Then dip the chocolate balls in sugar or chocolate truffles or cacao or melted chocolate and leave to cool.
Comments