Ένα λαχταριστό ρυζόγαλο σοκολατένιο με ρόφημα φουντουκιού με κακάο και σοκολάτα! Τέλειο για πρωινό, αλλά και σαν γλυκάκι! Αν θέλεις σερβίρεις με λίγο κακάο από πάνω, τρίμματα σοκολάτας ή και λίγα φουντούκια!
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο ρόφημα φουντουκιού με κακάο
10 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ξυλάκι κανέλας
2κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
60γρ. σοκολάτα 55% κακάο κομμένα σε τρίμματα με μαχαίρι
ξύσμα πορτοκαλιού ή ότι άλλο σας αρέσει για άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•βράζουμε με ένα φλυτζάνι νερό το ρύζι να είναι μισοβρασμένο.
•μετά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει.
•βγάζουμε από τη φωτιά και όσο είναι καυτό βάζουμε τη τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
•σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα.
Καλά Μαγειρέματα!
CHOCOLATE RICE PUDDING WITH HAZELNUT AROMA
INGREDIENTS
•1lt hazelnut milk with cacao
•10 tablespoons of brown sugar
•1 1/2 little coffee cup rice
•2 tablespoons cornflower vanilla
•60gr. chocolate 55% cacao cut in thin pieces with a knife
•orange zest or anything else you like for aroma
DIRECTIONS
•Boil with a tea cup water the rice to be half boiled.
•Then boil all the ingredients in slow heat until it comes to a creamy result.
•Take off the heat and add the chocolate pieces and whisk to mix well.
•serve in bowls and add cacao on top when it cools or cinnamon or chocolate cut with a knife!
Komentarze