Ένα πολύ γευστικό πιάτο να απολαύσεις τον σολομό! Ψήνεται με εσπεριδοειδή και τραγανή κρούστα ψωμιού με αμύγδαλα! Το σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα εποχής ή και ότι άλλο σου αρέσει και θα τρελαθείς από τη νοστιμιά!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
•4 φιλέτα σολομό χωρίς κόκκαλο και πέτσα
•1 φέτα ψωμί τριμμένη
•2κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο ανάλατο
•ξύσμα από 1 λεμόνι, 1/2 πορτοκάλι και 1/2 γκρέιπφρουτ στον μεγάλο τρίφτη
•χυμό από 1 λεμόνι
•χυμό από 1/2 γκρέιπφρουτ
•2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
•1 λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
•αλάτι
•σε ένα πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε τα φιλέτα σολομού.
•αλατίζουμε το σολομό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και γκρέιπφρουτ και το ελαιόλαδο.
•βάζουμε εδώ και κει ανάμεσα τις φέτες λεμονιού.
•σε επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ, μετά αλέθουμε και τα αμύγδαλα λίγο πιο χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε μαζί με το τριμμένο ψωμί, μαζί βάζουμε και τα ξύσματα.
•κολλάμε πάνω στην επιφάνεια από κάθε φιλέτο σολομού τη κρούστα ψωμιού που ετοιμάσαμε και βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15'.
•σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με ρύζι μπασμάτι, λίγα χοντροσπασμένα καρύδια, ψημένες φέτες λεμονιού, ένα φιλέτο σολομό και περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο. Εάν θέλεις και λίγο έξτρα ξύσμα λεμονιού!
Comments