Πεντανόστιμο πιάτο με σολομό που καραμελώνει στο ψήσιμο με κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι, ζουμερά ντοματίνια, κίτρινη πιπεριά για έξτρα γεύση και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο! Το τέλειο βραδινό, γρήγορο και νόστιμο!
Υ Λ Ι Κ Α
Για 4 άτομα
*4 φιλέτα σολομό με πέτσα
*250γρ. ντοματίνια
*5-6κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι
*1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
*2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
*1 λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
*αλάτι
*3κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα από κάτω να κάνει κρούστα για 1-2’.
*σε ένα πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα από πάνω.
*αλατίζουμε το σολομό, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού.
2 βάζουμε ανάμεσα τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, τις φέτες λεμονιού και την πιπεριά και τα αλατίζουμε και αυτά και ρίχνουμε και λίγο λάδι.
*ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 15' -20’.
*βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε και βάζουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.
コメント