top of page

Σολομός με ντοματίνια, κίτρινη πιπεριά και κρέμα βαλσαμικού λεμόνι

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2024

Πεντανόστιμο πιάτο με σολομό που καραμελώνει στο ψήσιμο με κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι, ζουμερά ντοματίνια, κίτρινη πιπεριά για έξτρα γεύση και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο! Το τέλειο βραδινό, γρήγορο και νόστιμο!

 

Υ Λ Ι Κ Α


Για 4 άτομα

*4 φιλέτα σολομό με πέτσα

*250γρ. ντοματίνια

*5-6κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι

*1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

*2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

*1 λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

*αλάτι

*3κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα από κάτω να κάνει κρούστα για 1-2’.


*σε ένα πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα από πάνω.


*αλατίζουμε το σολομό, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού.


2 βάζουμε ανάμεσα τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, τις φέτες λεμονιού και την πιπεριά και τα αλατίζουμε και αυτά και ρίχνουμε και λίγο λάδι.


*ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 15' -20’.


*βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε και βάζουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

 

Καλά Μαγειρέματα!




92 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page