Πεντανόστιμο πιάτο να απολαύσεις τον σολομό! Με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με γραβιέρα και αμύγδαλα! Μπορείς να έχει ήδη έτοιμο το πέστο στο ψυγείο και να ψήσεις απλά τον σολομό και να έχεις έτοιμο βραδινό ή μεσημεριανό σε 15'! Πλούσια γεύση θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα:
•4 φιλέτα ατομικά φιλέτα σολομό με πέτσα χωρίς κόκκαλα
•1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
•2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο:
•4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο έτοιμες ψημένες με ξύδι
•μια χούφτα αμύγδαλα με τη φλούδα
•150γρ. γραβιέρα
•1 μικρή σκελίδα σκόρδο
•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά τα φιλέτα.
•βάζουμε τα φιλέτα σολομού με τη πέτσα προς τα κάτω σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15'.
•για το πέστο χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές.
•αν σας αρέσει αφήστε λίγο πιο χοντροσπασμένο το αμύγδαλο.
•ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το πέστο για λίγα λεπτά και βάζουμε για ένα λεπτό και τα φιλέτα σολομού μαζί μετά με την πέτσα προς τα πάνω να μην μαλακώσει, για να πάρουν γεύση.
•σερβίρουμε με το πέστο από κάτω σε κάθε πιάτο και το φιλέτο σολομού από πάνω, λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο ωμό ελαιόλαδο!
Καλά Μαγειρέματα!
SALMON WITH RED PEPPERS PESTO
Delicious dish and easy to prepare! Red pepper pesto with graviera and walnuts is sooo tasteful! The best combo with salmon!
INGREDIENTS
For 4 persons:
4 salmon fillets with skin but no bones
1 tablespoon balsamic vinegar
2 tablespoons extra virgin olive oil
salt, pepper
For the pesto:
4 red peppers from jar with vinegar already baked
1/2 a cup almonds with their peel on
150gr. graviera cheese
1 glove garlic
1/3 a cup extra virgin olive oil
DIRECTIONS
_Add salt and pepper to the salmons, mix the balsamic and olive oil in a bowl and then spread the mixture on the salmons all over.
_Place the salmons on a baking tray with baking paper with the skin under and bake them in well pre-heated oven at 180C for 15'.
_For the pesto Mix all ingredients in a blender by adding the olive oil little by little and beat them 2 and 3 times! If you like you can leave the almonds in bigger pieces or smoother!
_Put the pesto on pan to sautee in high heat for a few minutes, add the baked salmons with the skin on top so they won't get soft just for 1' in the pan to add flavour.
_Serve in plates the pesto, on top one salmon fillet, some chopped almonds and some raw extra virgin olive oil!
Enjoy!
#salmon #pesto #redpepper #almonds #graviera #σολωμος #πεστο #πιπερια #κοκκινηπιπερια #πιπεριαΦλωρινης #αμυγδαλα #γραβιερα
Comments