top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Μια νόστιμη σούπα με κολοκύθι να απολαύσεις τις μέρες που θέλεις κάτι γρήγορο, νόστιμο και ζεστό στην καρδιά! Σερβίρεις με κάσιους αλατισμένα, λίγη κρέμα γάλακτος και άνηθο και απολαμβάνεις!

ΥΛΙΚΑ

(Για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια

1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1κ.σ. worcester sauce

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κ.σ. βούτυρο

2 κούπες ζωμό λαχανικών

2 κούπες ζεστό νερό

200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

κάσιους ψημένα αλατισμένα

λίγη άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, τα κολοκύθια κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες, μισοφέγγαρα, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

_Σβήνουμε με την worcester sauce, αφήνουμε 1΄ και μετά προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20΄περίπου.

_Μετά αφαιρούμε τα λαχανικά όλα και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 150γρ. κρέμα γάλακτος, κρατάμε τα 50γρ. για το σερβίρισμα, αφήνουμε να πάρει μια βράση το μίγμα και αμέσως μετά κατεβάζουμε από την φωτιά.

_Σερβίρουμε ζεστή με λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω σε κάθε μπολ, λίγα χοντροσπασμένα κάσιους και ψιλοκομμένο άνηθο.


Καλά Μαγειρέματα!


 

ZUCCHINI SOUP

Delicious and easy soup to enjoy for a weeknight dinner!

INGREDIENTS

( for 4 persons )

1 kilo zucchini

1 potato peeled and cut in small cubes

1 onion chopped

1 garlic clove

1 tablespoon worcester sauce

2 tablespoons extra virgin olive oil

1 tablespoon butter

2 cups vegetable broth

2 cups hot water

200gr. heavy cream 35% fat

cassious tossed and salted

chopped fresh dill

salt, pepper


DIRECTIONS

_In a pot add the butter, olive oil, onion, garlic, potato, zucchinis cut in half and then in slices to saute for a few minutes, Season with salt and pepper.

_Then add the worcester sauce, leave for 1΄ , add the hot broth and water, lower the heat and leave to boil for about 20΄.

_Then take out the veggies and smash them in a food processor or blender, put the mixture then back in the pot, boil if you need a thicker texture, add the 150gr. heavy cream, leave the 50gr. for serving, bring to boil the mixture in the pot and take off the heat.

_Serve the soup hot and serve on top with some heavy cream you have kept aside in each bowl, some chopped cassious and dill.


Enjoy!



430 views0 comments

Comments


bottom of page